برای درمان آرتروز به چه دکتری مراجعه کنیم؟

امتیاز 10572 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
در هنگام بروز مشکلات مفصلی و ابتلا به استئوآرتریت که بهعنوان یک بیماری شایع در نظر گرفته میشود نیازمند مراجعه به دکتر آرتروز هستید، این بیماری به معنای التهاب یا تورم یک یا چند مفصل در بدن است که میتواند استخوانها و دیگر بافتها را تحت تاثیر قرار دهد.
نشانههای هر فرد، با توجه به سطح بیماری او متفاوت است، اما معمولا اغلب افراد درد و سفتی مفاصل را تجربه میکنند. این بیماری در میان افراد بسیار شایع است و میتواند آنها را در سنین مختلف تحت تاثیر قرار دهد.
با آرتروز بیشتر آشنا شوید
در بدن ما مفاصل مختلفی وجود دارد که درواقع محل اتصال 2 استخوان به یکدیگر هستند، استئوآرتریت (Osteoarthritis) نوعی بیماری است که بر روی این بخش از بدن تاثیر میگذارد و معمولا التهاب یا دژنراسیون (تجزیه) مفاصل را بهدنبال دارد.
در نظر داشته باشید که این تغییرات میتواند در هنگام استفاده از مفصل باعث بروز درد شود که در این زمان مراجعه به دکتر آرتروز برای تشخیص سطح بیماری، میزان شدت و ارائه راههای درمانی بسیار حائز اهمیت است. پا، دست، باسن، زانو و پایین کمر از جمله نواحی هستند که ارتروز میتواند بر روی آنها تاثیرگذار باشد.
در گذشته استئوآرتریت بهعنوان یک وضعیت ساییدگی و پارگی شناخته میشد که بهطور کلی با افزایش سن در ارتباط بود، اما درحالحاضر پزشکان به این نتیجه رسیدهاند که این بیماری کل بافتهای مرتبط با مفصل از جمله استخوان، غضروف، رباطها، چربی و بافتهای پوشاننده مفصل (سینوویوم) را درگیر میکند.
از نظر دکتر آرتروز دلایل بروز این بیماری چیست؟
بهطور کلی عوامل مختلفی میتواند در بروز این بیماری دخیل باشد که مهمترین موارد در بالابردن احتمال ابتلا به OA عبارتاند از:
- سن: خطر ابتلا به این بیماری در اغلب موارد با بالارفتن سن افزایش مییابد و علائم آن بهطور کلی، در افراد بالای 50 سال بیشتر دیده میشود.
- آسیب مفصل: شکستگی استخوان، پارگی غضروف یا رباط میتواند منجر به بروز این بیماری شود، پس بهتر است در صورت واردشدن ضربه به مفصل و احساس درد تا مدتی بعد از سانحه، از یک دکتر ارتروز کمک بگیرید.
- استفاده زیاد از مفاصل: استفاده مکرر از مفاصل در یک شغل یا ورزش خاص میتواند با گذشت زمان منجر به بروز چنین عارضهای شود.
- چاقی: مطابق با نظر دکتر آرتروز اضافه وزن باعث افزایش فشار روی مفصل میشود، علاوهبر این، سلولهای چربی در بروز التهاب نیز موثر هستند.
- ناهنجاریهای اسکلتی-عضلانی: ناهماهنگی ساختارهای استخوانی یا مفصلی از دیگر عواملی است که در بروز این بیماری موثر واقع میشود.
- عضلات ضعیف: درصورتیکه عضلات بدن بهخوبی از مفصل حمایت نکنند، چنین حالتی نیز امکان بروز آرتروز را در افراد بالاتر میبرد.
- ژنتیک: اگر فردی از اعضای خانواده شما به این بیماری مبتلا باشد امکان دارد دیگر افراد نیز در معرض خطر ابتلا به آن قرار داشته باشند.
- جنسیت: براساس آمارهایی که وجود دارد به طور معمولا زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به OA قرار دارند.
- فاکتورهای محیطی: عوامل خطرآفرین محیطی شامل مواردی مانند شغل فرد، سطح فعالیت بدنی، قدرت عضلات، وجود یا عدم وجود آسیب قبلی در مفصل، رژیم غذایی، هورمونهای جنسی و تراکم استخوان است.
این بیماری میتواند عوارض بسیار زیادی را برای شما بهدنبال داشته باشد. از همین رو اگر ساکن تهران هستید، در مواقعی که احساس میکنید مشکلی در مفاصل شما ایجاد شده بهتر است با مراجعه به دکتر آرتروز تهران بررسیهای لازم را انجام دهید.
با مشاهده چه علائمی نیازمند مراجعه به دکتر آرتروز هستید؟
علائم و نشانههای این بیماری معمولا در افراد با سنین بالاتر از 50 سال بیشتر دیده میشود، اما امکان دارد بر افراد جوان نیز تاثیرگذار باشد. بهطور معمول نشانههای این بیماری در طول زمان بروز میکند نه اینکه بهصورت ناگهانی ظاهر شوند، برخی از آنها به شرح زیر است:
- درد در مفصل در زمان انجام فعالیت یا پس از کار طولانیمدت
- سفتی مفاصل که بهطور معمول اول صبح یا بعد از استراحت رخ میدهد.
- محدودیت حرکتی
- صدای کلیک یا ترکیدن از سوی ناحیه مورد نظر در هنگام خم شدن مفصل
- ایجاد تورم در اطراف مفصل
- ضعف عضلانی در این ناحیه
- بیثباتی مفاصل مانند بیرون پریدن ناگهانی زانو
در نظر داشته باشید که با مشاهده هر کدام از این علائم میتوانید در ابتدا با کمک دکتر مشاوره آنلاین به بررسی وضعیت خود بپردازید و درصورت نیاز به انجام معاینههای بیشتر، برای بررسیهای حضوری به پزشک متخصص ارجاع داده شوید.
دکتر آرتروز از چه آزمایشهایی برای تشخیص بیماری استفاده میکند؟
زمانی که شما برای انجام معاینههای پزشکی به دکتر آرتروز مراجعه میکنید، پزشک سابقه درمانی شما، علائم، چگونگی تاثیر درد بر روی انجام فعالیتها و مصرف دارو را بررسی میکند، او همچنین مفاصل شما را مورد بررسی قرار میدهد.
درصورتیکه با بررسی فیزیکی احتمال بروز OA برای شما تشخیص داده شود، اغلب آزمایشهایی در نظر گرفته میشود تا تشخیص بهصورت کامل تایید شود:
- آسپیراسیون مشترک: پس از بیحس کردن ناحیه مورد نظر، یک سوزن به مفصل وارد میشود تا مقداری از مایع را خارج کند. این آزمایش بهدنبال یافتن عفونت یا کریستالهای موجود در مایع است تا از این طریق به بررسی بیماری شما بپردازد.
- اشعه ایکس: اشعه ایکس میتواند آسیب مفصل یا استخوان و تغییرات مربوط به بیماری را نشان دهد.
- امآرآی: تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) دیگر روش مورد استفاده است که دید بهتری از قسمتهای مختلف مفصل میدهد.
روشهایی که دکتر آرتروز برای کاهش درد شما تجویز میکند
بهطور کلی هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، اما روشهایی مورد استفاده قرار میگیرد که میتواند به شما در مدیریت این بیماری و تسکین دردهای ناشی از آن کمک کند. برخی از این روشهای درمانی به شرح زیر است:
- داروهای ضد التهاب و درد
- فیزیوتراپی امکان دارد به بهبود قدرت، دامنه حرکت و تحرک کلی کمک کند.
- یکی دیگر از اقدامات مورد نظر برای کاهش علائم و تسکین درد، تزریق کورتیزون است.
جمعبندی
آرتروز یکی از انواع بیماریهای مفصلی است که در موارد پیشرفته با دردهای شدیدی همراه است، در صورت بروز این بیمای شما نیازمند مراجعه به دکتر آرتروز هستید. در نظر داشته باشید که ان بیماری میتواند به تخریب مفصل منجر شود.
از جمله علائم آن نیز بیثباتی مفصل، احساس درد، کاهش دامنه حرکتی و برخی موارد دیگر است، بهطور کلی نیز درمانی برای آن وجود ندارد و تنها از طریق برخی از روشها علائم را کنترل میکنند و درد را کاهش میدهند.
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید