علت کمر درد چیست و چگونه می توان آن را درمان چیست؟

امتیاز 10285 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
پس از سرماخوردگی، کمر درد دومین بیماری و درد شایعی است که هر فرد در طول زندگی خود ممکن است بارها آن را تجربه کند. اغلب کمردردها بدون مداخله پزشک رفع میشود و به درمان نیاز ندارند. در حالت کلی تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن اکثر فعالیتها باعث شده است که درد مفاصل و کمر بیشتر شود و به ۸۰ درصد برسد. پس در صورتی که کمر درد را تجربه کردید، دچار اضطراب نشوید.
گاهی اوقات کمر درد در اوایل صبح بیشتر احساس میشود و با حرکت دادن یا انجام حرکات کششی بهبود پیدا میکند. این درد نشان دهنده آسیب دیدگی عضله است. اگر شبانه درد کمر شدیدی را در قسمت پایین کمر خود احساس کردید و با ورزش بهبود پیدا نکرد، نشانه کمر درد شدید است. این نوع کمر درد اغلب به سایر نقاط بدن سرایت میکند و معمولا با استخوان مرتبط است.
به مجموعهای از اختلالات که باعث ایجاد درد و ناهنجاری در بافت استخوانی، عضلهای، رباطها و مفاصل بدن میشوند، بیماری های ارتوپدی، میگویند. این دسته از بیماریها، میتوانند در اثر عفونت، عوامل وراثتی یا انجام فعالیت فیزیکی بیش از حد، ایجد شوند. بیماری های ارتوپدی، فراوانند و بیشتر از هر جای دیگری، نواحی دست و پا را درگیر میکنند. کمبود ویتامین دی، دیابت، عدم آمادگی جسمانی و بالا رفتن سن، بیشترین تاثیر را در ایجاد این دسته از بیماریها، میگذارند.
یکی از مشکلات شایعی که امروزه در افراد زیادی مشاهده میشود، کمردرد است که عوامل زیادی باعث ایجاد این مورد از آسیب های ستون فقرات میشود. در بیشتر افراد علت کمر درد ناشی از سبک زندگی ناسالم، مانند نداشتن فعالیت ورزشی منظم، نشستن طولانی مدت در پشت میز محل کار و ایستادن طولانی است. آیا کمر درد ناگهانی برای شما هم پیش آمده است؟ انجام حرکات ناگهانی در ورزش نیز ممکن است باعث گرفتگی عضلات کمر فرد شود و درد شدیدی را در این ناحیه به وجود آورد. کمر دردهایی که ناشی از گرفتگی عضلات است، با مراقبتهای خانگی مانند: استفاده از پماد، کمپرس آب گرم و استراحت تا حدودی درمان میشوند.
در صورتی که کمردرد شما پس از چند روز بهبود پیدا نکرد، لازم است به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایشات و معاینات پزشکی، مورد درمان قرار بگیرید.
علاوه بر موارد گفته شده، علت کمر درد ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
- کمردرد مکانیکی ناشی از وارد شدن ضربه یا فشار زیاد به ستون فقرات
- استرس ناشی از کار
- کمردرد غیر مکانیکی مانند بیماریهای عفونی، سرطان و التهاب
- اضافه وزن
- کاهش تحرک
هر شخصی ممکن است کمردرد را تجربه کند. حتی کودکان و نوجوانان نیز ممکن است به این عارضه مبتلا شوند. اما فاکتورهایی وجود دارد که ریسک ابتلا به کمردرد را افزایش میدهند. این عوامل عبارتند از:
- اضافه وزن
- کشیدن سیگار
- ورزش نکردن
- افزایش سن
- بیماری روانی
- بلند کردن وسایل به شکل نامناسب
از علت کمر درد آگاه شدیم. در صورتی که تا به حال کمر درد را تجربه کردهاید، علت کمر درد شما چه بود؟
دلایل بروز کمر درد در زنان
کمر درد در زنان معمولا بیشتر از مردان احساس میشود. زنان در طول دورههای مختلف زندگی کمردردهای گوناگونی را احساس میکنند. دوران بارداری، زایمان و پریود جزء دورههایی از زندگی زنان است که احتمال تجربه کمردرد وجود دارد. همزمان با افزایش وزن جنین، میزان کمردرد در مادر نیز افزایش پیدا میکند. علاوه بر این در دوران بارداری به دلیل ترشح هورمونهای پروژسترون و ریلاکسین، میزان کمردرد بیشتر میشود. با نزدیک شدن دوره پریود ممکن است برخی از زنان در قسمت کمر احساس درد و ناراحتی کنند. باید بدانند که این درد موقتی است و پس از به پایان رسیدن دوره پریود تمام خواهد شد. بعد از زایمان نیز احتمال بروز کمر درد وجود دارد.
چرا مردان کمر درد میگیرند؟
علت کمر درد در مردان ممکن است به دلیل جابجایی و برداشتن وسایل سنگین و احساس فشار در ناحیه کمر باشد. از دیگر دلایلی که منجر به کمر درد مردان میشود میتوان به پارگی دیسک کمر، رگ به رگ شدن، پیچ خوردگی بیضه، سیاتیک، کمر درد بعد از نزدیکی و آرتریت التهابی اشاره کرد.
چه حرکاتی در طول روز به کمر فشار میآورد؟
حرکات روزانه ما میتواند به کمرمان بیش از حد نرمال فشار آورد و باعث ایجاد علت کمر درد شود. ایستادن طولانی مدت باعث ایجاد فشار در کمر میشود. برای پیشگیری از آسیبهای ناشی از ایستادن طولانی مدت بهتر است با طرز ایستادن صحیح آشنا شویم.
نشستن طولانی مدت نیز میتواند باعث کمر درد شود. همچنین نشستن ناصحیح هنگام رانندگی نیز یکی از دلایل ایجاد فشار در قسمت کمر است. راه رفتن هم باید اصولی باشد، در غیر اینصورت به کمر فشار خواهد آمد. خوابیدن ناصحیح نیز میتواند منجر به کمر درد شود، در همین مقاله طرز نشستن، ایستادن و خوابیدن را بیان خواهیم کرد.
پزشک متخصص ارتوپدی وظیفه تشخیص و درمان مشکلات سیستم اسکلتی و عضلانی بدن را بر عهده دارد. او همچنین به تشخیص بیماریهای مفاصل، ناتوانیهای جسمی و اطمینان از عملکرد صحیح اندامها، استخوانها، عضلهها، مفاصل، تاندونها و رباطها میپردازد. مهمترین خدمات درمانی این متخصصان شامل بررسی و تعیین وضعیت مفاصل و سیستم اسکلتی از طریق تصویربرداری و تستهای ارتوپدی مانند رادیوگرافی، امآرآی و سیتیاسکن است.
متخصص ارتوپد در مدیریت بیماریها و آسیبهای مختلفی از جمله آرتروز، پیچ خوردگی، درد مفاصل، آسیب های ورزشی، انحراف ستون فقرات، آسیب های اسکلتی، دیسک کمر و غیره هم مهارت دارد.
چگونه نوع درد کمر را تشخیص دهیم؟
پزشک برای تسخیص درد کمر، ابتدا از شما میخواهد روی صندلی بنشینید و سپس بلند شوید و چند قدم راه بروید. در این زمان تمام حرکات شما را ارزیابی میکند. در این مواقع، تا حدودی کمردرد را در شما تشخیص میدهد اما برای تشخیص دقیقتر، انجام آزمایشات زیر را به شما توصیه میکند تا علت اصلی درد کمر را پیدا کند.
- اشعه ایکس: تشخیص آرتروز یا شکستگی با کمک اشعه ایکس انجام خواهد گرفت.
- آزمایش خون: بررسی عفونت توسط آزمایش خون انجام میگیرد.
- اسکن استخوان: این روش برای تشخیص تومورهای استخوانی و پوکی استخوان مورد استفاده قرار میگیرد.
- سیتیاسکن یا امآرآی: تشخیص فتق دیسک، مشکلات مربوط به ماهیچهها، بافتها، استخوانها، اعصاب، رگهای خونی و تاندون با سیتیاسکن یا امآرآی انجام میگیرد.
بهترین میوه برای درمان کمر درد چیست؟
اگرچه در موارد شدید کمردرد تغذیه نقش زیادی در رفع درد ندارد، اما با خوردن میوهها و مواد غذایی که خواص ضد التهابی دارند، میتوان به رفع التهاب ناشی از کمردرد کمک کرد.
میوههای مفید برای درمان کمر درد عبارتنداز:
- آناناس
- توت فرنگی
- رغال اخته
- انار
- هندوانه
- انگور قرمز
همچنین سبزیجاتی مانند کلم برگ، کلم بروکلی و اسفناج در رفع و کاهش التهاب ناشی از کمردرد نقش زیادی دارند. خوردن آووکادو، مغزها، گوشت سفید، کاکائو و حبوبات نیز میتواند به کاهش کمردرد کمک کند.
چه قرصی برای کمر درد مناسب است؟
برای درمان کمر درد قرص نیز توسط پزشک تجویز میشود. معمولا پزشک قرصهای مسکن را برای کاهش احساس درد تجویز خواهد کرد. داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مثل استامینوفن و ایبوبروفن جزء داروهای محبوب در این زمینه هستند. همچنین قرصهایی برای شل کردن عضلات نیز ممکن است توسط پزشک تجویز شود. دقت داشته باشید که مصرف خودسرانه قرص و دارو کار درستی نیست و بهتر است تحت نظر پزشک، به مصرف قرص بپردازید.
برای کمر درد به چه دکتری مراجعه کنیم؟
افرادی زیادی کمردرد را در زندگی خود تجربه میکنند و مهمترین سوالی که برایشان پیش میآید این است که برای کمر درد به دکتری مراجعه کنم؟ دکتری که برای کمردرد باید به او مراجعه کنید، باید متخصص ارتوپدی باشد. بعد از مراجعه، متخصص ارتوپدی وضعیت کمر شما را مورد بررسی قرار میدهد و بر اساس مشکل کمرتان، نوع درمان خاصی برایتان ارائه میدهد
تخصص ارتوپدی (Orthopedics)، شاخهای از پزشکی است که روی دستگاه اسکلتی-عضلانی تمرکز میکند. به شخصی که در این زمینه تخصصی تحصیل میکند هم، متخصص ارتوپدی یا ارتوپد گفته میشود. تمرکز تخصص ارتوپدی، روی درمان بیماریهای مربوط به سیستم اسکلتی بدن است و روی استخوانها سیستم ماهیچهها، تمرکزی ویژه دارد.
منبع : برگرفته از سایت دکتردکتر(https://drdr.ir/)
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید