آموزش جنین در رحم مادر

امتیاز 16380 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
متأسفانه در زمانهای قبل، مادران را تا قبل از به دنیا آمدن فرزندشان، به هیچ گونه فعالیتی در جهت آموزش و یا برقراری ارتباط با جنین ترغیب نمیکردند. حتی اگر مادری سعی در برقراری ارتباط از طریق صحبت کردن با جنین خود بود، او را دیوانه تصور میکردند.
اما امروزه با آزمایشهای مختلف روی جنین مشخص شده است که جنین در رحم مادر تنها یک توده در حال رشد و بدون فعالیت نیست، بلکه موجودی است که از همان ابتدای تشکیل، قابلیت تأثیرپذیری از محیط اطراف و خارج رحم را دارد و در زمان خاصی شروع به شنیدن و برقراری ارتباط با مادر و محیط اطراف خود میکند.
بنابراین به مادران باردار توصیه میشود که از این امکان ویژه نهایت استفاده را کنند و آموزش مهارتهای زبانی و ارتباطی را از همان ابتدا و در دوران جنینی برای فرزندشان آغاز کنند.
1- به مادران باردار توصیه میشود که هر روز با جنین خود صحبت کنند. صحبت کردن با جنین، رشد مغزی و دایره لغات شنیداریاش را افزایش میدهد.
2- زمزمه کردن شعر در دوران بارداری به مادران باردار توصیه میشود. اگر این کار با ریتم و تونهای مختلفی انجام گیرد، برای ارتقای یادگیری مهارتهای زبانی کودک در آینده مفید خواهد بود.
3- خواندن داستانها و متنهای تکراری برای جنین توصیه میشود. بلند خواندن متنهای تکراری مختلف توسط مادر برای جنین، دایره لغاتی را که جنین در دوران جنینی خود شنیده است را افزایش میدهد و درک موثر او را در مراحل بعدی زندگی بالا میبرد.
4- علاوه بر این که به مادران توصیه میشود که با جنین خود صحبت کنند، به پدران نیز توصیه میشود که با جنین ارتباط کلامی برقرار کنند، زیرا ثابت شده است که در دوران جنینی حافظه جنین به شدت در حال توسعه میباشد.
اگر نوزاد تازه متولد شده صداهای آشنایی را که در دوران جنینی با انها مأنوس بوده است، را بشنود آرامش پیدا میکند و استرسهای او کاهش پیدا میکند و زمینه لازم برای یادگیری سریع او ایجاد میشود.
به مادران باردار توصیه میشود که هنگام برخاستن از خواب، به جنین خود سلام کنند و صبح به خیر بگویند.
5- یکی از دیگر از راه های موثر برای برقراری ارتباط با جنین در حال رشد، ماساژ دادن شکم مادر میباشد. اگر آموزش مهارتهای زبانی و کلامی به جنین با ماساژ دادن همراه باشد، تأثیر مطلوبتری بر روند یادگیری جنین خواهد گذاشت.
در برخی مطالعات مشخص شده است که جنین قادر به پاسخ گویی به این گونه ارتباطات میباشد و پاسخهای معناداری به آنها میدهد که با دستگاه های امروزی بخشی از این پاسخها، قابل ثبت و اندازه گیری میباشد.
6- به مادران باردار توصیه میشود که هنگام برخاستن از خواب، به جنین خود سلام کنند و صبح به خیر بگویند. در طول روز رخدادهای روزانه را به او گزارش دهند و با او مانند یک انسان زنده تعامل برقرار کنند. هنگام خوابیدن نیز به او شب به خیر گویند.
7- امروزه انجام سونوگرافی برای بررسی وضعیت سلامت جنین لازم و ضروری است. مادران باردار میتوانند تصاویر و فیلمهای سونوگرافی خود را هر چند وقت یک بار مشاهده کنند و مکالمات خیالی با جنین خود داشته باشند. این فعالیتها، دلبستگی مادر و جنین را به هم افزایش میدهد.
8- اگر مادری هستید که خیلی زود دچار استرس و عصبانیت میشوید، روشهای کنترل عصبانیت و استرس را یاد بگیرید و تا محیطی آرام را برای پرورش جنین خود فراهم کنید، زیرا استرس و عصبانیت، ارتباط موثر و مفید مادر را با جنین تحت تأثیر قرار میدهد.
9- به مادران باردار توصیه میشود که در صورت اجازه پزشک متخصص خود، ورزشهای دوران بارداری را انجام دهند تا نه تنها استرس آنها کاهش یابد، بلکه گردش خون بدن بهتر گردد و شرایط مناسب برای رشد جنین فراهم شود.
10- اگر مادر بارداری، فعالیتهای مخربی مانند سیگار کشیدن و مصرف الکل یا مواد مخدر را در این دوران انجام دهد، فرصت طلایی یادگیری جنین خود را از دست میدهد، زیرا مصرف این مواد در دوران بارداری به مغز جنین آسیب میزند و بدیهی است که مغز آسیب دیده، توانایی آموزش کافی و رشد مناسب را نخواهد داشت.
11- به مادران باردار توصیه میشود که جنین خود را به شکل فعال و زنده در خانواده حس کنند. همچنین اگر خواهر یا برادری برای جنین در خانواده وجود دارد، او را نیز ترغیب کند تا با او صحبت کند و ارتباط موثر داشته باشد و احساسات خود را با او به اشتراک بگذراند.
12- مطالعات مختلف نشان داده است مادرانی که افکار مثبت دارند، این افکار به جنین آنها منتقل میشود و رشد مغزی آنها سریعتر و بهتر شکل خواهد گرفت.
13- نوازش جنین از روی شکم، احساس امنیت را به او القا میکند و رشد مغزی و یادگیری او بهتر میشود.
14- مواد غذایی سالم را بیشتر مصرف کنید. در این میان تا میتوانید از مواد غذایی استفاده کنید که مقدار زیادی امگا 3 داشته باشند، زیرا برای افزایش هوش جنین مفید است. روغن ماهی مقدار زیادی امگا-3 دارد. لازم به ذکر است که اگر قرص امگا 3 برای شما توسط پزشک تجویز شده است، باید دقت شود تا بدون جیوه باشد، زیرا جیوه خطراتی را برای جنین در پی خواهد داشت. (قرص امگا 3، بیشتر روغن ماهی است و ماهی هم دارای مقادیری جیوه است).
از اینکه کودک شما در رحم مادر از نظر هوشی پیشرفت کند خوب است، اما بعد از تولد هم باید مراحل دیگری را طی کنید.
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید