افسردگی بالینی

امتیاز 11442 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
افسردگی بالینی به چه معنا است ؟
افسردگی فراتر از احساس اندوه و غم به مدت چند روز است . همه انسانها ممکن است روزهایی احساس غم و اندوه داشته باشند ، اما اگر این حالت به مدت چند هفته و یا چند ماه ادامه پیدا کند، قطعاً فرد دچار افسردگی شده است . برخی افراد بر این تصورند که افسردگی امری بدیهی و عادی است و آن را یک شرایط واقعی در سلامت انسان ، نمی دانند . آنها سخت در اشتباهند . افسردگی یک بیماری واقعی به همراه علائم واقعی است ، و به هیچ عنوان نشانه ضعف فرد نیست . خبر خوب اینکه ، با درمان و حمایت صحیح، فرد افسرده می تواند بهبودی کامل یابد .
علائم افسردگی بالینی
علائم این بیماری بسیار پیچیده است و در میان افراد مختلف بسیار گسترده می باشد . اما یک قانون کلی حکم فرماست ، که اگر شما غم ، ناامیدی و عدم علاقه به چیزهایی که قبلاً به آنها علاقه داشته اید ، را در خود احساس کردید ، دچار افسردگی هستید . علائم بسیار زیادی در این بیماری وجود دارد ، که لزوماً فرد دچار همه آنها نمی شود . اگر از علائمی که در زیر به آنها اشاره می شود ، برخی از آنها را به مدت دو هفته در خود یافتید ، حتماً از مشاوره درمانی استفاده کنید :
علائم روحی شامل :
١- احساس غم و اندوه مداوم
٢- احساس ناامیدی و درماندگی
٣- عزت نفس پایین
٤- احساس بغض و گریه
٥- احساس گناه
٦- عدم تحمل دیگران
٧- احساس بی انگیزه بودن و عدم علاقه به موضوعات اطراف
٨- سخت تصمیم گرفتن
٩- لذت نبردن از زندگی
١٠- احساس استرس و اضطراب
١١- فکر کردن به خودکشی و یا خود آزاری
علائم فیزیکی شامل :
١- کندی در حرکت و صحبت کردن
٢- تغییر در میزان اشتها و وزن ( معمولاً با کم شدن این مواجه هستیم تا زیاد شدن آنها )
٣- یبوست
٤- دردهای غیر قایل توجیه
٥- کم شدن انرژی و کم شدن میل جنسی
٦- تغییر در روند قاعدگی در زنان
٧- اختلال در خواب ( سخت به خواب رفتن و یا زود بیدار شدن در صبح )
علائم اجتماعی شامل :
١- عدم کارایی در محل کار
٢- مشارکت کمتر در فعالیتهای اجتماعی و اجتناب از برقراری ارتباط با دوستان
٣- اهمال در انجام کارهای مورد علاقه
٤- اختلال در ارتباط خانوادگی
افسردگی به آهستگی به سراغ افراد می آید ، بنابراین تشخیص آن بسیار سخت است . بسیاری از افراد بدون آگاهی از بیماری خود ، سعی می کنند با شرایط خود کنار بیاییند . گاهی یکی از افراد خانواده و یا دوستان متوجه شرایط آن فرد می شوند . متخصصان میزان اهمیت افسردگی را به سه دسته زیر تقسیم می کنند :
١- افسردگی خفیف : زندگی روزمره را کمی تحت تاثیر قرار می دهد .
٢- افسردگی میانه : زندگی روزمره را یه به شدت تحت تاثیر قرار می دهد .
٣- افسردگی حاد : تقریباً زندگی روزمره مختل و غیر ممکن می شود ، برخی افراد با افسردگی حاد دچار علائم روانی می شوند .
تفاوت احساس غم و افسردگی
تشحیص تفاوت بین غم و افسردگی بسیارسخت است . ویژگیهای آنها یکی است اما تفاوتهای زیادی هم با هم دارند . غم یک عکس العمل کاملاً طبیعی به مقوله " از دست دادن " است ، در حالی که افسردگی یک بیماری است . افراد گاهی دچار غم و اندوه می شوند و این احساس در آنها ضعیف و قوی می شود ، به آینده امید دارند و از زندگی لذت می برند . بر عکس افراد افسرده به صورت دائم احساس غم و اندوه می کنند ، از هیچ چیز در زنگی لذت نمی برند و نسبت به آینده خوش بین نیستند .
سایر انواع افسردگی
١- افسردگی پس از زایمان : برخی زنان پس از به دنیا آوردن فرزندشان دچار افسردگی می شوند . این نوع افسردگی هم مانند سایر افسردگیها با داروهای ضد افسردگی و گفتار درمانی ، قابل درمان است .
٢- اختلال دوقطبی : به این بیماری " افسردگی جنون " هم اتلاق می شود . در این نوع افسردگی تغییر خلق و خو به شدت دیده می شود . علائم آن شبیه افسردگی بالینی است ، اما حملات جنون آمیز میتواند برای فرد مخرب باشد ، حملاتی مانند : قمار کردن ، عیاشی و مقاربت ناامن با هر فردی .
٣- اختلال خلقی فصلی : که به آن افسردگی زمستانی هم می گویند ، نوعی افسردگی است که فرد معمولاً در زمستان دچار تغییر خلق می شود .
عوامل به وجود آمدن افسردگی
یک عامل خاص برای این بیماری وجود ندارد . در برخی افراد عوامل استرس زا و ناراحت کننده مانند : محرومیت ، طلاق ، بیماری ، احساس اضافه بودن و یا نگرانیهای مالی و شغلی ، می توانند عوامل افسردگی باشند . معمولاً عوامل مختلفی باعث افسردگی می شود . برای مثال فرد پس از یک بیماری سخت احساس اندوه می کند و سپس تجربه ای تلخ مانند محرومیت را تجربه می کتد ، و به دنبال همه این عوامل افسردگی پدیدار می شود . برخی افراد این حوادث پشت سر هم را " مارپیچ سرازیری " می نامند . برای مثال اگر رابطه فرد با همسر یا نامزدش به پایان برسد ، ناخودآگاه غم و اندوه پس از آن ، او را از دیدن دوستانش باز می دارد . ممکن است او به سراغ الکل برود و در ادامه افسردگی به سراغ او بیاید .
برخی مطالعات نشان می دهد که با بالا رفتن سن ، افسردگی هم به سراغ فرد می آید و این موضوع در افراد در شرایط اجتماعی و مالی سخت ، افزایش می یابد .
- حوادت اضطراب آفرین : بیشتر افراد تاب مواجه شدن با حوادث اضطراب افرین را ندارند . برای مثال فرد پس از محرومیت مالی و پایان رابطه عاطفی ، دیدن دوستان و اقوام را متوقف می کند و خودش را مسئول حل مشکلش می داند . و خطر افسردگی بیشتر او را تهدید می کند .
- بیماری :- افرادی که دچار بیماریهای سخت از قبیل سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی هستند ، بیشتر دچار افسردگی می شوند .
- ضربه های شدید به سر نیز می تواند فرد را دچار اختلال خلق و خو و در نهایت افسردگی کند .
- کم کاری تیروئید و در موارد نادر، ضربه مغزی ، باعث کم شدن هورمون تیروئید می شود و در نتیجه خستگی شدید و کم شدن میل جنسی در فرد ، او را به سمت افسردگی می برد .
- شخصیت : افراد ممکن است با داشتن ویژگیهای شخصیتی خاص ، در مقابل افسردگی ، بیشتر شکننده باشند . ویژگیهایی از قبیل عدم عزت نفس و خود انتقادی شدید . این مورد به ژنهای ارثی از پدر و مادر و یا تجربه های شخصی در کودکی مرتبط می باشد .
- تاریخچه خانوادگی : اگر فردی از اعضاء خانواده مانند یکی از والدین ، خواهر یا برادر شما دچار افسردگی بودند ، شما بیشتر در معرض افسردگی قرار دارید .
- زایمان : برخی زنان پس از زایمان به شدت حساس و افسرده می شوند . تغییرات هورمونی و فیزیکی و مسئولیتهای جدی ، زن را دچار افسردگی پس از زایمان می کند .
- تنهایی : دور ماندن از دوستان و خانواده ، فرد را دچار افسردگی می کند .
- مشروبات الکلی و مواد مخدر : برخی افراد در دوران سخت زندگی به مشروبات الکلی و مواد مخدر روی می آورند ، که می تواند منتج به افسردگی. شود . شاهدانه ممکن است در آرام کردن شما مؤثر باشد ، اما در نوجوانان باعث افسردگی می شود . هرگزسعی نکنید مشکلات خود را با مشروبات الکلی تسکین دهید ، زیرا الکل باعث افسردگی حاد می شود .
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید