preloader

نحوه ارتباط با بيماران مبتلا به صرع در مستند آقاجان


نحوه ارتباط با بيماران مبتلا به صرع در مستند آقاجان
امتیاز 4.6 / تعداد بازدید : 10605 اشتراک گذاری :

مستند نیمه بلند آقاجان اکتور سینما در مرحله تولید قرار گرفته است . این مستند مشاهده گر به کارگردانی حسن علیزاده درباره پیرمردی ست که در دوران کودکی به دلیل بیماری صرع و اختلالات بعد از آن دچار مشکلات تکلم شده است و بدلیل فضایی که در آن زندگی می کند دچار مشکل ارتباط است . آقاجان علاقه بسیار زیادی به بازیگری دارد و در این مستند قرار است با استفاده از مدیوم سینما به این وجه شخصیتی وی پرداخته شود و با این مضمون و از طریق سینما با محیط اطرافش ارتباط برقرار کند.

تا به امروز 40 درصد از فیلمبرداری این فیلم انجام شده است و برای ادامه روند ساخت این مستند و تامین سرمایه آن قرار است از روش کراودفاندینگ یا تامین سرمایه جمعی از طریق سایت حامی جو استفاده شود .

این مستند در روستایی در نزدیکی ساری جلوی دوربین رفته است.

درباره آقاجان

آقاجان فردی کم توان ذهنی است که در ارتباط با افراد پیرامون خود مشکل دارد. سابقه آشنایی من با شخصیت حدود 17 سال است. از همان ابتدا که او را دیدم چیزی در وجودش مرا جذب می کرد. از دید من او شخصی مهجور و جدامانده از اجتماع بود. شخصی که هیچگاه در نظر گرفته نمی شد. شخصی تنها، با هویتی نامعلوم و زندگی ای خالی از معنا. در اوایل آشنایی، من هم مانند دیگرانی که تازه با او آشنا می شدند، از او دوری می کردم. در واقع کمی هم از او می ترسیدم. شرایط ظاهری او مانند دیگر افراد معمول جامعه نبود. من آن روزها نگران بودم مبادا آسیبی به من بزند. ولی بعدها فهمیدم که اصلا اینطور نیست. او شدیدا معصوم و مهربان بود. کم کم که با او بیشتر آشنا شدم، حس ترس جای خودش را به حس همراهی داد. از نگاه مردم او فردی کمتر از انسان بود. اولین بار که به او نزدیک شدم و با او دست دادم و حالش را پرسیدم برایش کمی عجیب بود. چون کمتر کسی اینکار را می کرد. هر چند مردم با او مهربان بودند ولی هرگز او را به عنوان یک انسان دارای حقوق اولیه جدی نمی گرفتند. حتی گاهی به من توصیه می کردند که کمتر با او حشر و نشر داشته باشم. چون اینکار را دون شخصیت افراد متشخص می دانستند.

تنهایی هراس دائمی بشر است، انسان به طور ذاتی موجودی اجتماعی است. برقراری ارتباط با یکدیگر یکی از نیازهای اولیه ما انسان هاست؛ چه بخواهیم و چه نخواهیم با سایر افر اد در حال مذاکره و ارتباط هستیم. انسان ها چه در کسب و کار، چه در دولت و چه در خانواده، از راه مذاکره تصمیم می گیرند و با یکدیگر به توافق میرسند گرچه مذاکره و ارتباط همه روزه انجام می شود ولی برقراری ارتباط سالم و موثر کار ساده ای نیست.

حال بیایید در نظر بگیریم با بیماری روبرو هستید که به دلیل ظاهر و نوع رفتار متفاوت ،از جامعه پیرامون خویش طرد می شود . همانطور که قبلا اشاره شد آقاجان به نوعی دارای بیماری صرع است . بیماری ای که به گفته ی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار جدی ست و میزان آمار مبتلایان در ایران 2 تا 3 برابر میزان ابتلا در جهان است.

در برخی از گفتمان‌های اجتماعی انگ غیرعلمی، غیر اخلاقی و غیر انسانی بر این بیماری زده می‌شود که موجب شده گاهی اوقات شاهد انزوای اجتماعی افراد مبتلا باشیم.

کسی که دچار صرع شده نیاز دارد بیش از سایر آحاد شهروندی مورد حمایت اجتماعی قرار گیرد، توانمندسازی شود، از اشتیاق‌های اجتماعی اش کاسته نشود و حضور مناسبی در اجتماع داشته باشد.

در خیلی از کشورهای دنیا فرد مبتلا به بیماری صرع یک بسته درمانی و حمایتی کامل توسط سازمان‌های بیمه‌گر دریافت می‌کند، اما در کشور ما حتی برای پرداخت برخی داروهای نوین و مداخلات دارویی هم دچار مشکل هستیم که این موضوع بیماران مبتلا به صرع را با چالش مواجه می‌کند.

در حال حاضر پیش بینی می شود که بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بیمار مبتلا به انواع صرع در کشور وجود داشته باشد که ۴۰۰ هزار بیمار دچارمقاومت های شدید به درمان و دارو هستند.

صرع و افسردگی هردو شانس ابتلا به یکدیگر را افزایش می دهند و در مبتلایان به صرع به مراتب از بقیه افراد جامعه شایع تر است. برخی محققان بر این باورند که بیماری صرع بر مغز منجر به افسردگی می شود و به دلیل محدودیت های فرد مصروع در جامعه این عارضه پدیدار می شود.

 

عوامل این مستند تا به این مرحله عبارتند از :

نویسنده و کارگردان : حسن علیزاده

فیلمبردار : عباس حنانی . نبی الله مسلمی

تدوین: رضا اکبریان گالشکلایی

مترجم و پژوهشگر : زهرا طالبی کولایی

برای حمایت مالی از ساخته شدن این فیلم می توانید اینجا کلیک کنید.

منبع: حامی جو
نویسنده : شفاجو

نظرات کاربران

شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.


نظرات کاربران
زینب تبریزی 1399/04/30
امیدواریم این مستند با حمایت مالی مردم ساخته بشه تا آگاهی بیشتری راجع به بیماری صرع و نحوه ارتباط با این بیماران بوجود بیاد .