پای دیابتی و مشکلات پوستی - None

امتیاز 10712 / تعداد بازدید : اشتراک گذاری :
پای دیابتی و مشکلات پوستی عفونتهای پوستی، خصوصاً در پا، در بیماران دیابتی شایعتر از افراد غیردیابتی هستند. پای یک فرد دیابتی حساسیت زیادی به تمام انواع ضربه دارد، به طوری که احتمال عفونت در پای افراد دیابتی به مراتب بیشتر است.
علل بیماری
استعداد ابتلا به عفونت پا و نیز سایر مشکلات پا، به علت مشکلات در گردش خون، آسیب به رشتههای عصبی، و اختلال در دستگاه ایمنی بیماران دیابتی به وجود میآیند.
عوامل خطرساز
ناخن فرو رفته در گوشت انگشت پا.
وجود میخچه یا پینه در کف پا؛ وجود تاول در پا.
پوشیدن کفشهایی که برای پا نامناسب هستند.
پیشگیری
- پاهای خود را به طور روزانه با صابون و آب گرم (نه داغ) بشویید. پوست پا را با ملایمت و به طور کامل خشک کنید، خصوصاً بین انگشتان پا را یک بار در هفته روی پا خود پودر تالک بریزید.
- هنگامی که پاها کاملاً خشک شدند، مادهای به نام لانولین را به پوست پا بمالید تا پوست پا نرم بماند و خشکی یا پوستهریزی نداشته باشد. لانولین را به آن شدت نمالید که موجب درد شود. به هیچ عنوان سعی نکنید میخچه یا پینه را باتیغ درآورید یا آنها را با داروهای مختلف محو کنید.
- با انجام بعضی حرکات از تشکیل پینه در قسمت گوشتی کف پا در جلو، پیشگیری کنید: انگشتان پا را 20 بار در روز نرمش دهید؛ هنگام قدمزدن پایتان را از ناحیه انگشتان پا روی زمین بگذارید و نه قسمت گوشتی کف پا.
- اگر ناخن انگشتان پا خشک و شکننده هستند، به مدت چند شب، پس از خیس کردن، در زیر و اطراف ناخنها لانولین به مقدار کافی بمالید. زیر ناخنها را مرتباً با ملایمت پاک کنید. ناخنها را با احتیاط کوتاه کنید و از کوتاه کردن کنارههای ناخن خودداری کنید. هرگاه به متخصص پا یا برای پدیکور مراجعه میکنید، حتماً بیماری دیابت خود را بگویید.
- اگر انگشتان پای شما روی هم افتادهاند یا به همدیگر فشرده شدهاند، با استفاده از پنبه آنها را از هم جدا کنید.
- حتیالمقدور کفش خود را چندین بار هر چند به مدت کوتاه از پای خود در آورید.
- هرگاه نیاز به پوشیدن کفش وجود دارد، دمپایی استفاده نکنید. دمپایی محافظت چندانی از پا نمیکند.
- با پای برهنه در کفپوش خانه یا در بیرون از خانه راه نروید.
- کفش ساخته شده از چرم نرم که پا در آن خوب جفتوجور میشود ولی پا را نمیزند بپوشید. کفشی را که تازه خریدهاید روزانه یک ساعت بپوشید تا تدریجاً نرم شود.
- برای گرم کردن پای خود به هنگام خوب، جوراب نخی بپوشید. به هیچ عنوان از شیشه آب داغ یا صفحات گرمکننده الکتریکی استفاده نکنید. به هیچ عنوان اجازه ندهید پا دچار سوختگی شود. استفاده از پتوی برقی نیز مناسب است.
- از جورابهای کفشدار استفاده نکنید و هنگام نشستن؛ پا را روی پای دیگر نیاندازید. این موارد باعث کاهش گردش خون پا میشوند، گردش خونی که ممکن است به علت اثرات دیابت روی رگهای خونی قبلاً کمتر از میزان طبیعی شده باشد.
- جوراب نخی (نه پشمی) نازک بپوشید تا از تجمع رطوبت جلوگیری شود. رطوبت باعث تحریک رشد عوامل بیماریزایی میشود که بیماری قارچی پای ورزشکاران یا سایر عفونتهای پوست را ایجاد میکنند. همیشه جوراب تمیز بپوشید و جوراب خود را حداقل یک بار در روز عوض کنید. جوراب گشاد یا دارای درزهای برجسته به پا نکنید.
درمان
به قسمت پیشگیری مراجعه کنید.
رژیم غذایی
رژیم تجویز شده را به دقت رعایت کنید.
فعالیت درزمان ابتلا به بیماری
فعالیت در زمان ابتلا به این بیماریهای عادی خود را ادامه دهید مگر این که مشکلات پا باعث ناتوانی در انجام آنها شوند.
درچه زمانی باید به پزشک مراجعه نمود
- اگر عفونت پا خوب نمیشود.
- اگر پاها دائماً سرد هستند.
- اگر علیرغم اقدامات پیشگیرانه، پا میخچه یا پینه زده است.
- اگر درد یا گرفتگی عضله در پا رخ دهد.
- اگر خارش دارید.
عواقب موردانتظار
با رعایت اقدامات پیشگیرانه و مراجعه زودهنگام در صورت بروز عفونت، میتوان از بروز عوارض جدی جلوگیری به عمل آورد.
عوارض احتمالی
عفونتهای جدی پا، گانگرن (قانقاریا)، قطع پا یا قسمتی از آن.
نظرات کاربران
شما هم میتوانید نظرات خود را در این بخش بیان کنید
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.
نظری برای نمایش وجود ندارد , شما اولین باشید